«Η Ελλάδα στην περιηγητική εικονογραφία (15ος – 19ος αιώνας): Ταυτότητες, ετερότητες, μεταμορφώσεις» στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή σας προσκαλεί σε μια συζήτηση επ’ ευκαιρία της έκδοσης στα αγγλικά του βιβλίου της δρ. Αφροδίτης Κούρια.

«Η Ελλάδα στην περιηγητική εικονογραφία ( 15ος – 19ος αιώνας): Ταυτότητες, ετερότητες, μεταμορφώσεις» στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19:00.

Ομιλητές:
Bettany Hughes: Ιστορικός, συγγραφέας και δημοσιογράφος
Θεόδωρος Κουτσογιάννης:  Έφορος της Συλλογής έργων τέχνης της Βουλής των Ελλήνων
Αφροδίτη Κούρια: Ιστορικός Τέχνης

Οι ομιλητές θα μας καθοδηγήσουν μέσα από το πλούσιο οπτικό υλικό που παρουσιάζεται στο βιβλίο στους κύριους θεματικούς κύκλους των εικόνων των περιηγητών (απόψεις πόλεων και τοπίων, αρχαία ερείπια και κοστούμια) με τη συμβολή των σχετικών ταξιδιωτικών κειμένων. Θα εξετάσουν τις πολλαπλές και ενδιαφέρουσες πτυχές αυτών των εικονογραφήσεων, των οποίων το πεδίο υπερβαίνει, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα όρια και το περιεχόμενο της ταξιδιωτικής βιβλιογραφία, έτσι όπως τεκμηριώνεται στην φιλελληνική εικονογραφία, τις ευρωπαϊκές ζωγραφιές και την ελληνική τέχνη του 19ου αιώνα. Η εκδήλωση οργανώνεται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη αλλά μπορείτε να κλείσετε θέση μέσω Eventbrite:
https://www.eventbrite.co.uk/e/aspects-and-visions-of-greece-in-european-travellers-imagery-tickets-64962225766

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Η Έφη Μιχελή συνεχίζει το ταξίδι της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής… Επόμενος σταθμός: Νέα Υόρκη

27 αντίγραφα έργων της θα παρουσιαστούν  στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης  με την υποστήριξη του Κολλεγίου Ανατόλια και του Εκδοτικού Οίκου «Μέλισσα». Η έκθεση

Read More »