Πανεπιστημιακή Θέση Μιχελή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Η Θέση Μιχελή ιδρύθηκε το 1998 στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ρέθυμνο) και έχει γνωστικό αντικείμενο τις αισθητικές θεωρίες. Χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή.

Η δημιουργία θέσης για τη διδασκαλία της αισθητικής —στο όνομα ενός σπουδαίου θεωρητικού και φιλοσόφου όπως ο Παναγιώτης Μιχελής— και η χρηματοδότηση μιας πανεπιστημιακής θέσης από ιδιωτικό φορέα αποτελούν καινοτομία για τα ελληνικά πράγματα.

Το Τμήμα ΦΚΣ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, τιμώντας τη μνήμη του Παναγιώτη και της Έφης Μιχελή, οργάνωσε το 2005 Συμπόσιο με θέμα «Αισθητική και Τέχνη: Διεπιστημονικές προσεγγίσεις». Στη διάρκεια του Συμποσίου εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη «Αίθουσα Μιχελή» ως επίσημη αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος.

Τελευταίες Ανακοινώσεις

«Η Ελλάδα στην περιηγητική εικονογραφία (15ος – 19ος αιώνας): Ταυτότητες, ετερότητες, μεταμορφώσεις» στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή σας προσκαλεί σε μια συζήτηση επ’ ευκαιρία της έκδοσης στα αγγλικά του βιβλίου της δρ. Αφροδίτης Κούρια.

Αναλυτικά »

Έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας του Σωκράτη Μαυρομμάτη «ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ/FRAGMENTS»

Ο Δήμος Σιθωνίας και το Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή παρουσιάζουν την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης στις 21.00 την έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας του Σωκράτη Μαυρομμάτη «ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ/FRAGMENTS».

Αναλυτικά »