Ίδρυμα Παναγιώτη & Έφης Μιχελή

Tο Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή ιδρύθηκε από την Έφη Μιχελή το 1979. Αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η μελέτη, προαγωγή και διάδοση της αισθητικής και της φιλοσοφίας της τέχνης.

Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται με διάφορα μέσα, όπως: οργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, διαλέξεων και καλλιτεχνικών εκθέσεων, επιστημονικές εκδόσεις, και τη λειτουργία της Θέσης Μιχελή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη διδασκαλία της Αισθητικής.

Το Ίδρυμα Μιχελή στεγάζεται στην πολυκατοικία της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 79, στην Αθήνα, η οποία σχεδιάστηκε από τον Παναγιώτη Μιχελή.

Στο ίδιο κτήριο λειτουργούν η Βιβλιοθήκη Αισθητικής του Ιδρύματος, που είναι ανοιχτή για το κοινό, καθώς και η Αίθουσα Εκθέσεων και Εκδηλώσεων. Στην Αίθουσα αυτή εκτίθενται μόνιμα, εκτός από τα έργα ζωγραφικής της Έφης Μιχελή, έργα και άλλων Ελλήνων ναΐφ ζωγράφων, που έχουν δωρηθεί στο Ίδρυμα για τον εμπλουτισμό της Συλλογής ελληνικής ναΐφ ζωγραφικής.

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Η Έφη Μιχελή συνεχίζει το ταξίδι της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής… Επόμενος σταθμός: Νέα Υόρκη

27 αντίγραφα έργων της θα παρουσιαστούν  στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης  με την υποστήριξη του Κολλεγίου Ανατόλια και του Εκδοτικού Οίκου «Μέλισσα». Η έκθεση

Αναλυτικά »