Ίδρυμα Παναγιώτη & Έφης Μιχελή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Tο Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή ιδρύθηκε από την Έφη Μιχελή το 1979. Αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η μελέτη, προαγωγή και διάδοση της αισθητικής και της φιλοσοφίας της τέχνης.

Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται με διάφορα μέσα, όπως: οργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, διαλέξεων και καλλιτεχνικών εκθέσεων, επιστημονικές εκδόσεις, και τη λειτουργία της Θέσης Μιχελή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη διδασκαλία της Αισθητικής.

Το Ίδρυμα Μιχελή στεγάζεται στην πολυκατοικία της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 79, στην Αθήνα, η οποία σχεδιάστηκε από τον Παναγιώτη Μιχελή.

Στο ίδιο κτήριο λειτουργούν η Βιβλιοθήκη Αισθητικής του Ιδρύματος, που είναι ανοιχτή για το κοινό, καθώς και η Αίθουσα Εκθέσεων και Εκδηλώσεων. Στην Αίθουσα αυτή εκτίθενται μόνιμα, εκτός από τα έργα ζωγραφικής της Έφης Μιχελή, έργα και άλλων Ελλήνων ναΐφ ζωγράφων, που έχουν δωρηθεί στο Ίδρυμα για τον εμπλουτισμό της Συλλογής ελληνικής ναΐφ ζωγραφικής.

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Μια συναρπαστική συζήτηση για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες στην Ελλάδα από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες του Ελληνικού Κέντρου στο Λονδίνο είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του

Αναλυτικά »

«Η Ελλάδα στην περιηγητική εικονογραφία (15ος – 19ος αιώνας): Ταυτότητες, ετερότητες, μεταμορφώσεις» στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή σας προσκαλεί σε μια συζήτηση επ’ ευκαιρία της έκδοσης στα αγγλικά του βιβλίου της δρ. Αφροδίτης Κούρια.

Αναλυτικά »