Εκθέσεις

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς της Έφης Μιχελή το Ίδρυμα Μιχελή έχει διοργανώσει αναδρομικές εκθέσεις των έργων της στην Αθήνα (2002), στο Ρέθυμνο (2005), στο Βερολίνο (2006) και στη Φιλιππούπολη (2010). Η μόνιμη έκθεση των έργων της καθώς και η Συλλογή ελληνικής ναΐφ ζωγραφικής, που διαρκώς εμπλουτίζεται, φιλοξενείται στην Αίθουσα Εκθέσεων και Εκδηλώσεων του Ιδρύματος, όπου διοργανώνονται κι άλλες περιοδικές εκθέσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι

11 Φεβρουαρίου 2013 – 29 Μαρτίου 2013

Ρούλη Μπούα – Μανούσος Χαλκιαδάκης

18 Νοεμβρίου 2015 – 31 Ιανουαρίου 2016

Αποσπάσματα: Δυσδιάκριτες πραγματικότητες στην εφαρμοσμένη αρχαιολογική φωτογραφία

Έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας του Σωκράτη Μαυρομμάτη
23 Φεβρουαρίου 2017 – 30 Απριλίου 2017

H έκθεση αυτή παρουσιάστηκε και στη Θεσσαλονίκη στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή), 7 Δεκεμβρίου 2018 – 27 Ιανουαρίου 2019.

Η Συλλογή της Ελληνικής Ναΐφ Ζωγραφικής μαζί με έργα της Έφης Μιχελή έχει ταξιδέψει μέχρι σήμερα στην Ξάνθη (2014) και στη Λάρισα (2018).

Στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο «Τεκμήρια Ελληνικού Πολιτισμού: Η ναΐφ ζωγραφική αγγίζει παραδοσιακά αντικείμενα» που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, σχεδιάστηκε το διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι για μικρούς καλλιτέχνες με πυρήνα τα έργα της Έφης Μιχελή, μία εφαρμογή εμπνευσμένη από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΛΙΜΛ.

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Μια συναρπαστική συζήτηση για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες στην Ελλάδα από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες του Ελληνικού Κέντρου στο Λονδίνο είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του

Αναλυτικά »

«Η Ελλάδα στην περιηγητική εικονογραφία (15ος – 19ος αιώνας): Ταυτότητες, ετερότητες, μεταμορφώσεις» στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή σας προσκαλεί σε μια συζήτηση επ’ ευκαιρία της έκδοσης στα αγγλικά του βιβλίου της δρ. Αφροδίτης Κούρια.

Αναλυτικά »